Adapting Forms and Materials Revitalize Industrial Corridor

DESCRIPTION

The renovation and reuse of this historic warehouse produced two blocks of mixed-use loft buildings, while recapturing the industrial character of an urban neighborhood. Comfortable modern interiors juxtaposed with distinctive exterior materials, such as corrugated metal and cement-board siding, have lured new urban home buyers and breathed new life into a decades-vacant district.

VISION

Provocative use of area forms and materials to provide housing and mixed uses where none had previously existed, inspiring the renewal of an old, under-used, industrial urban corridor.

PROJECT REQUIREMENTS

Develop an integrated re-use strategy, providing unique living spaces and architecture for both the existing building and new construction.

Design Features

  • Private outdoor spaces
  • Light-filled courtyard
  • Exterior entries with back range views
  • Distinctive exterior features
  • 18-foot ceilings, two levels of living space

Interactive Street View


View Van Meter Williams Pollack LLP in a larger map

 

blog comments powered by Disqus