Preserving Open Space, Connecting Communities

DESCRIPTION

This 70-unit affordable housing project includes a mix of flats and townhouses in three-story buildings. The density of the project affords greater conservation of open space, utilizing an existing drainage swale and preserving mature trees on site. The development takes advantage of natural features, providing important connections to its surroundings and incorporating large areas of new open space. The vast majority of units have ground level front doors and porches, giving greater access to outdoor spaces and surrounding amenities.

VISION

Create a community where complementing site planning and innovative architecture reinforce the public street; ultimately becoming an asset to the community, neighborhood, and city as a whole.

PROJECT REQUIREMENTS

Design affordable housing that integrates the development with surrounding areas and enhances the sense of neighborhood.

Design Features

  • Pedestrian scale street frontage
  • Private and semi-private front porches
  • Direct access to the private open spaces
  • Pedestrian pathways
  • Two-tone muted earthy exterior

Interactive Street View


View Van Meter Williams Pollack LLP in a larger map