SOMA Warehouse Transformation

DESCRIPTION

The Proforma Interactive studio is built within a transformed 1920’s, warehouse in the South of Market area of San Francisco. The program for this growing multi-media company called for administration and production studios for up to 15 current employees with potential expansion space for up to 45 people. A daylit circulation spine and a zoned interior layout helped solve the multi-functioning needs of the company. The project included a seismic upgrade, as well as new mechanical and electrical systems. New front and back facades anchor this old/new building transformation.

VISION

Create a flexible, multifunctional workspace organized around a daylit central spine.

PROJECT REQUIREMENTS

Provide administrative and production studios for a growing multimedia company.

Design Features

  • Sandblasted concrete walls
  • Zoned interior layout to accommodate diverse functions
  • Flexible floor plan to allow for workforce expansion